Met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix komen de twee belangrijkste koersen van het jaar voor Niki Terpstra eraan. "Ik ben echt constant bezig met de koers. Mijn zoontje wou zondag even voetballen. Sorry vriend, maar de komende tweeënhalve week raak ik geen voetbal aan", zegt de 29-jarige Nederlander van Omega Pharma-Quick Step.

Terpstra won vorige week Dwars door Vlaanderen en werd tweede in de E3 Harelbeke, achter Peter Sagan. Ook in de Driedaagse De Panne-Koksijde etaleerde hij zijn goeie vorm, enkel een weerbarstig klikpedaal hield de sympathieke Nederlander van een podiumplaats.

Maar is het wel verstandig om zo kort bij de Ronde van Vlaanderen zo voluit te gaan, wou Algemeen Dagblad weten.

"Mijn programma is een tijd geleden al besproken met de ploegleiding", zegt Terpstra. "Alles op Dwars door Vlaanderen en de E3, een weekendje rust en dan deze drie dagen knallen. Dan hoop ik top te zijn."

Dat hij in de Vlaamse pers nu kopman voor de Ronde wordt genoemd, daar heeft Terpstra maling aan, zoals AD het schrijft. "Lachwekkend, die Belgische pers. Kopman die, kopman die. Pff, we zien wel. Ik ben goed, maar we hebben nog een paar goede mannen. Stijn Vandenbergh rijdt als een raket en ik verwacht dat Tom (Boonen, red) er ook weer staat."

Hoe dan ook: de Ronde en Parijs-Roubaix, dat zijn de belangrijkste wedstrijden in het jaar voor Terpstra. "Ik ben echt constant bezig met de koers."

"Afgelopen zondagmiddag zegt mijn zoontje: papa, ik wil voetballen. Sorry vriend, maar de komende tweeënhalve week raak ik geen voetbal aan. Trap je tegen die bal, verrek je een spier."

"Het liefst lig ik de hele dag op de bank met m'n benen omhoog. Thuis ben ik nu even geen gemakkelijke. Tot 14 april. Dan ben ik weer normaal."

sporza.beMisschien ook interessant: