Tony Martin heeft de slotrit van de Ronde van het Baskenland gewonnen. De wereldkampioen tijdrijden pakt zo zijn eerste tijdritzege van het seizoen. Alberto Contador werd knap tweede en neemt ook de eindzege mee naar huis.

Tony Martin had eerder deze week in het Baskenland al zijn eerste overwinning van het seizoen behaald, maar de wereldkampioen tijdrijden kon tot nu toe nog niet schitteren in zijn favoriete discipline.

Op het lastige parcours, met onderweg twee venijnige klimmetjes, maakte Martin al snel duidelijk dat het hem menens was. De Duitser zette een erg scherpe richttijd op de tabellen, waar niemand nog onder zou duiken.

Ook Alberto Contador niet, hoewel de Spanjaard onderweg in de buurt van Martin bleef. Contador werd uiteindelijk knap tweede en zag zijn eindwinst niet in het gedrang komen. Contador kroont zich dit seizoen tot koning van de rittenkoersen, want eerder was hij al de beste in Tirreno-Adriatico en eindigde hij tweede in Catalonië en de Algarve.

De verliezer van de dag was Alejandro Valverde. De Spanjaard kende een mindere dag op zijn tijdritfiets en tuimelde nog van het podium. Kwiatkowski en Peraud kenden geen genade en vergezelden Contador op het eindpodium.

sporza.beMisschien ook interessant: