Tom Boonen heeft een opvallende Parijs-Roubaix gereden, maar hield er geen vijfde zege aan over. "Het was een kutdag", zegt de kopman van OPQS, die wel blij was voor zijn winnende ploegmaat Niki Terpstra. Sep Vanmarcke voelde zich bij "de beteren. Maar iedereen gokte te veel." En ook Cancellara kon zijn favorietenrol niet inlossen.

Tom Boonen deed er onderweg alles aan om naar een vijfde (record)zege te rijden, maar het zat hem niet mee.

"Ik heb heel veel pech gehad. Ik rijd lek wanneer ik de koers openbreek, mijn bidonhouder breekt af en de laatste 30 km werkte m'n versnellingsapparaat niet meer. Als je niet meer kunt schakelen, kun je ook niet winnen", beseft Boonen, die tiende werd..

"Ik begrijp wel niet waarom die anderen niet meerijden. Waarom vielen ze dan aan? Anders was die vlucht zeker doorgegaan."

"Ik ben uiteraard blij dat Niki gewonnen heeft, maar je doet al die inspanningen toch om zelf te winnen. Het is zonde dat ik er niet meer uit kon halen", zegt Boonen.

Sep Vanmarcke was net zoals in de andere voorjaarskoersen indrukwekkend, maar hij kon opnieuw niet oogsten.

"Ik had de benen om voor de zege te rijden", zegt Vanmarcke, die als vierde de beste Belg in de uitslag was.

"Ik had het gevoel dat ik een van de beteren was in de koers, maar ik heb helaas niet voor de zege kunnen sprinten zoals vorig jaar (toen verloor hij tegen Cancellara). De omstandigheden waren niet in mijn voordeel. Iedereen gokte te veel."

"De ploeg was wel supersterk. We hadden de hele tijd een mannetje mee voorin. In de beslissende fase voelde ik mij ook sterk. Maar niemand wou meerijden."

Fabian Cancellara begon als winnaar van de Ronde als topfavoriet aan de koers, maar het draaide verkeerd uit. "Mijn 12e keer op de podium van een monument, daar mag ik toch wel trots op zijn. Mijn voorjaar is geslaagd", kan hij leven met zijn derde plek.

"Het was moeilijk, door de wind die er een vreemde koers van maakte en ook door die val, waardoor ik achteruitgeslagen werd. Ik moest van fiets wisselen en verspeelde veel krachten door weer voorin te raken", zegt Cancellara. "Nu heb ik nood aan rust."

sporza.beMisschien ook interessant: