Matteo Trentin heeft Omega Pharma-Quick Step de eerste ritzege in de Tour bezorgd. De Italiaan haalde het nipt voor groene trui Peter Sagan en Tony Gallopin. Greg Van Avermaet kleurde het slot met een ontsnapping, maar hij kon zijn voorsprong niet vasthouden. Jurgen Van den Broeck ging voor de derde keer op rij tegen de vlakte.

2e, 4e, 2e, 4e, 4e en 5e. Dat was de rij ereplaatsen dat Sagan na 6 ritten kon voorleggen. Omdat die felbegeerd eerste plaats hem keer op keer was ontsnapt, zette hij zijn team op kop om de vluchters (Edet, Elmiger, Pichot, Delaplace, Huzarski en Busche) in toom te houden.

Opnieuw liep de voorsprong niet al te hoog op. Integendeel, Cannondale moest in de achtervolging enkele keren de teugels vieren omdat de zes aanvallers te snel dreigden ingelopen te worden.

De beklimming van de Côte de Maron, op 17 km van finishplaats Nancy, luidde de finale in. Elmiger en Huzarski werden als laatste vluchters gegrepen, de sprinters moesten één voor één passen.

Het viel niet meer stil op weg naar de Côte de Boufflers, de laatste klim van de dag. Een tegenvaller voor Van Garderen, de klassementsrenner van BMC, die na een val nooit meer vooraan raakte.

In de laatste hectometers bergop gooide Van Avermaet zijn bom. Sagan volgde als enige vlot. Er werd voor- en achteraan geaarzeld, de twee sloegen de handen toch in elkaar, maar werden in de slotkilometer toch bijgehaald.

Sagan leek alsnog te winnen in de sprint. Trentin gaf zich met een gemoedelijk klopte gewonnen. De fotofinish wees hem toch als winnaar aan.

sporza.beMisschien ook interessant: