De Britse kampioen Peter Kennaugh heeft de Ronde van Oostenrijk op zak gestoken. In de slotrit, die werd gewonnen door de Oostenrijker Marco Haller (Katjoesja) in de massasprint, werd zijn leiderstrui niet meer bedreigd.

Op de slotdag stond een vlakke etappe richting de Oostenrijkse hoofdstad op het programma. Een vluchtersgroep van vijf man kleurde het belangrijkste gedeelte van de wedstrijd. De Ier Daniel Martin (Garmin-Sharp) was de bekendste naam.

Hij kreeg onderweg het gezelschap van de Nederlander Marco Minnaard (Wanty Group-Gobert), de Duitser Christoph Springer (Team Vorarlberg), de Oostenrijker Patrick Bosman (Tirol Cycling Team) en de Sloveen Jan Tratnik (Amplatz - BMC).

In de straten van Wenen volgden ter afsluiting enkele ronden over een stadsparcours. Door de felle regen en gladde wegen, besloot de organisatie al een ronde voor het einde de tijdswaarneming te stoppen.

Tratnik werd als laatste van de vluchters in de slotronde ingelopen. In de massasprint bleek Haller (foto) over de snelste benen te beschikken. Hij is daarmee de eerste Oostenrijker in zes jaar die weer eens een etappe in de ronde van zijn thuisland weet te winnen.

Eindwinnaar Peter Kennaugh (Team Sky) won de eerste rit in de Ronde van Oostenrijk en bouwde daarna stelselmatig zijn voorsprong uit. Voor de 25-jarige Kennaugh is het eindklassement zijn vijfde zege van het seizoen. Eind maart won hij een etappe en het eindklassement in de Internationale Wielerweek (2.BC) en in juni werd hij de Brits kampioen op de weg.

sporza.beMisschien ook interessant: