Onderzoek van het bloed van Jurgen Van den Broeck heeft uitgewezen dat er wel degelijk iets broeit in het lichaam van de kopman van Lotto-Belisol. Dit zou een verklaring zijn voor zijn povere prestaties in de bergen.

Na zijn lijdensweg van zaterdag onderzocht Lotto-Belisol het bloed van Jurgen Van den Broeck en begon de ploeg al met een antibioticakuur. Op de rustdag rolden de resultaten van het onderzoek binnen.

"Het valt nog mee", zegt dokter Jan Mathieu. "Er zijn geen infectietekens in zijn bloed, maar we hebben wel antistoffen tegen microplasma gevonden."

"Dat betekent dat er toch iets vecht in zijn lichaam. Als jij of ik dat zouden hebben, zouden we dat niet voelen, maar Jurgen voelt dat wel omdat hij diep moet gaan."

"Het is niet bekend hoe lang dit zal duren. We moeten gewoon hopen dat de antibioticabehandeling aanslaat. We denken dat dit al van voor de Tour in zijn lichaam zit. Verschrikkelijk voor iemand die naar deze wedstrijd piekt."

Jurgen Van den Broeck is gerustgesteld dat hij nu weet wat er aan de hand was. "Het is niet plezant, maar ik heb nu wel een verklaring voor mijn ups en downs. Dit brengt rust in mijn hoofd."

"Het sterkt me ook dat we goed werk geleverd hebben in de aanloop naar de Tour. Als het echt een conditioneel probleem was geweest, hadden we zware fouten gemaakt."

"Het kan vanaf nu alleen maar beter. Gelukkig waren we er snel bij. Daardoor hebben we misschien erger voorkomen."

sporza.beMisschien ook interessant: