Zaterdag vindt in Spaans Baskenland de Clasica San Sebastian plaats. De eerste afspraak in het klassieke najaar. Bij Lotto-Belisol kijken ze vooral uit naar onze landgenoten Tim Wellens en Jelle Vanendert. "Ik verwacht een goede Wellens in de finale", zegt ploegleider Kurt Van de Wouwer.

Vorig jaar won de Fransman Tony Gallopin de Clasica San Sebastian na een korte solo. Hij verdedigt nu de kleuren van Lotto-Belisol en bewees met zijn ritoverwinning in de Tour de France dat de benen goed zijn. Dat is ook ploegleider Van de Wouwer niet ontgaan.

"Als winnaar van vorig jaar en na zijn sterke Tour is Tony Gallopin zeker één van de favorieten", klinkt het bij Van de Wouwer, die ook veel verwacht van Jelle Vanendert.

"Vanendert krijgt een vrije rol en zal worden beschermd. Afhankelijk van het koersverloop kan hij zijn kans wagen. Jelle heeft zeker een top tien in de benen. We trekken met een overwegend jonge ploeg naar San Sebastián. Voor hen is het belangrijk om ervaring en parcourskennis op te doen. Ze kunnen dan werken voor de ervaren Jelle Vanendert en Tony Gallopin."

Toch lijkt de jonge Tim Wellens de beste papieren voor te kunnen leggen. "Het parcours is ook geschreven op het lijf van Tim Wellens. Na zijn prestaties in de Tour de Wallonie zal hij ook zaterdag goed uit de verf komen, verwacht ik. In de finale moet hij zeker bij Gallopin en Vanendert kunnen zitten. De favorieten zullen wachten tot de tweede beklimming van de Jaizkibel en dan moet hij mee zijn."

sporza.beMisschien ook interessant: