Woensdag paste Björn Leukemans nog voor de parcoursverkenning van het openingsweekend, door griepverschijnselen. Toch ziet de Vacansoleil-kopman het zitten, maar ook Gert Steegmans voelt zich sterk.

Frederik Willems ging langs bij de dokter.
"Ik trainde individueel, want ik ben de laatste dagen wat grieperig geweest. Niet echt ideaal om naar een openingsklassieker te trekken", weet Björn Leukemans.

"De conditie is nochtans zeker niet slecht. Ik won de vierde etappe in de Ster van Bessèges en dat geeft me een gerust gevoel om de eerste koers in eigen land af te werken. Volgens mij breekt het open op de Taaienberg en is er aan de Molenberg een tweede schifting."

Gert Steegmans van Katjoesja heeft al twee zeges op zak. "Ik kan dus erg ontspannen naar de Omloop toeleven. Ik rijd zonder druk en we beschikken over een meer dan degelijk team."

"Het beste scenario is dat het tempo gezapig wordt gehouden, zodat we met een groepje op Gent kunnen afstevenen. Dan maak ik zeker een kans, maar zo'n verloop krijg je spijtig genoeg niet op bestelling", zegt Steegmans.

Frederik Willems (Liquigas): "De voorbereiding verliep schitterend, tot maandag. Tijdens de verkenning viel ik op mijn knie. De blessure viel mee, maar de dokter stelde vast dat ik zona had."

"Ik ben ondertussen met een kuur gestart om de aanval zo snel mogelijk te onderdrukken. Afwachten dus wat het wordt", aldus Willems.

sporza.beMisschien ook interessant: