Mark Cavendish staat niet op het lijstje van Omega Pharma-Quick Step voor de Vuelta. De Britse spurter, die herstelt van een schouderblessure, rijdt eind augustus de Ronde van Poitou-Charentes en begin september die in eigen land. Dat maakte zijn team vandaag bekend.

Vorige week maakte Cavendish zijn rentree in de Ronde van de Ain. Het was zijn eerste koers na zijn zware val (in de eerste rit van de Ronde van Frankrijk.

"Cavendish was in de Ain belangrijk in dienst van zijn poegmaats. Dat hij nog niet 100 procent in vorm is, is volstrekt begrijpelijk", zegt ploegleider Rolf Aldag.

"We waarderen zijn werklust en wens om weer snel te koersen. Hij heeft nog een kleine tussenstap nodig met Poitou-Charentes, zodat hij meer competitiekilometers in de benen krijgt."

"Na de Franse rittenkoers van 26 tot 29 augustus is het bedoeling om in Groot-Brittannië weer voor goeie resultaten te gaan."

Cavendish onderging in juli een operatie om gescheurde schouderligamenten te herstellen. "Ik besloot rustig in competitie terug te keren in de Ain. Het was geen eenvoudige koers, want mijn schouder hinderde me nog steeds."

"Maar die wordt steeds sterker. We bekijken mijn conditie week per week. Eén ding is zeker: ik wil graag starten in de Tour of Britain. Het is een nieuwe kans om voor mijn Britse fans te koersen. Mijn doel is daar zo goed mogelijk te presteren op basis van mijn conditie op dat moment."

sporza.beMisschien ook interessant: