Alexander Kristoff heeft zijn ambities voor het wielerjaar onderstreept met een etappezege in de ronde van Qatar. De winnaar van Milaan-Sanremo van vorig jaar wil dit jaar minstens even goed doen en droomt luidop van de Ronde van Vlaanderen.

"Ik heb een goeie winter gehad, zonder ziekte", zei Kristoff in Qatar aan Sporza. "Ik heb gedaan wat ik moest doen en voel me klaar voor het seizoen."

"Mijn droom is om de Ronde van Vlaanderen dit jaar te winnen. Ik heb vroeger veel kermiskoersen in België gereden en was altijd in het land in de periode van de Ronde. Ik droom van de Ronde van Vlaanderen, maar ook om opnieuw te winnen in Sanremo. Het is nooit makkelijk, maar de focus ligt op de klassiekers."

Dat Kristoff's dromen over "Vlaanderens mooiste" realistisch zijn, bleek vorig seizoen toen de Noor vijfde werd. "Misschien kon ik vorig jaar de beste wel volgen op de Kwaremont. Ik heb iets te lang gewacht. Op het einde was ik sterk, maar ik kon de kloof niet dichten."

"Je hebt de benen en het hoofd nodig in de Ronde. Ik dacht dat ik niet zo sterk was dan de anderen. Maar op een goeie dag kan ik hen wel volgen en ik heb een goeie sprint. Als ik met hen naar de finish ga, kan ik winnen."

Met zijn sterk lichaam lijkt Kristoff ook gemaakt voor Parijs-Roubaix, maar zelf is hij minder overtuigd. "Ik hou meer van de Ronde. Vorig jaar kwam ik ten val in Parijs-Roubaix, daarvoor werd ik eens negende. Ik kan beter doen, maar ik hou meer van Vlaanderen. Ik voel me er beter. Die korte klimmetjes liggen me misschien beter."

sporza.beMisschien ook interessant: