De organisatie van de E3 Harelbeke gaat zijn felbesproken affiches niet verder verspreiden. "Wij organiseren nog altijd op vrijwillige basis", zegt persverantwoordelijke Jacques Coussens aan Radio 2. "Niemand heeft goesting om naar de rechtbank te moeten en advocaten te betalen."

De E3 probeert elk jaar zijn koers voor te stellen op een ludieke manier met bijhorende affiche. De reclamecampagne van dit jaar werd maandag voorgesteld: het beeld van een mannenhand die in een vrouwenbil wil knijpen - een verwijzing naar het incident met Peter Sagan in de Ronde van 2013 - lokte meteen een pak negatieve reacties uit.

Onder meer het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen vroeg een stopzetting van de campagne en de UCI wilde dat zijn logo van de affiche verwijderd werd.

De organisatie zwicht nu voor druk: "Het is zo dat wij de organisatie van E3 nog altijd vrijwillig doen. Niemand heeft goesting in rechtbankbeslommeringen, waarbij advocaten betaald moeten worden. Dat geld kan beter op een andere manier gebruikt worden."

sporza.beMisschien ook interessant: