De eerste bergrit in de Ronde van Spanje is een prooi geworden voor Bert-Jan Lindeman. De Nederlander van LottoNL-Jumbo rondde een vlucht succesvol af. Bij de favorieten maakte Fabio Aru indruk, Chris Froome moest 40 seconden prijsgeven.In de Sierra Nevada mochten de klimgeiten vandaag voor het eerst ravotten op hun speelterrein. Bert-Jan Lindeman heeft niet meteen het corpus van een klimmer en probeerde publiciteit te rapen in de vlucht van de dag.

Het was al voor de derde keer dat de Nederlander een ticket voor de lange ontsnapping bemachtigd had. Zijn metgezellen luisterden vandaag naar de namen Kosjevoj, Cousin, Txurruka en Quintero.

In het peloton legde Movistar er het zweepje op, totdat generaal Valverde zijn soldaten aanmaande om vaart te minderen. Een zegen voor de kopgroep, waar Lindeman, Kosjevoj en Cousin de sterkste klimmers bleken te zijn.

Toen Cousin plots te voet kwam te staan, mochten Kosjevoj en Lindeman strijden voor de knikkers. En het was de Nederlander die verrassend een bergrit aan zijn erelijst toevoegde.

Uit het favorietengroepje rukte Aru zich in de slotfase nog los. Tour-winnaar Froome deed de slechtste zak en kreeg een halve minuut aan zijn been.

sporza.beMisschien ook interessant: