Jens Debusschere heeft zijn derde overwinning in twee weken geboekt. De sprinter van Lotto-Soudal was de snelste in de eerste rit in lijn van de Tour de l'Eurométropole. Alexis Gougeard, de winnaar van de proloog, blijft leider.

Aan de traditionele vlucht, vandaag met zijn zessen, hield Christophe Prémont de bergtrui over, de andere vijf slechts een mooie herinnering.

Op 25 kilometer van het einde was de hergroepering een feit. Een nieuwe kopgroep vormde zich, met Jelle Wallays en Pim Ligthart als bekendste namen.

Maar de samenwerking was niet optimaal en door de verbrokkeling was het makkelijk voor het peloton om de vluchters een voor een op te rapen.

Lotto-Soudal trok resoluut de kaart-Debusschere. De voormalige Belgische kampioen, in 2013 nog eindwinnaar van de Eurométropole, ontgoochelde niet.

Alexis Gougeard start morgen als leider aan de verraderlijke rit van Roubaix naar Poperinge. Daarin krijgen de renners enkele klimmetjes uit het Heuvelland voor de wielen.

Jens Debusschere kon naar eigen zeggen niet verliezen in Chièvres. "Ik had in volle voorbereiding op de sprint nog vier man voor mij: De Bie, Van der Sande, Dehaes en Roelandts."

"Toen wist ik al dat de andere ploegen er niet meer zouden overkomen. Op een gegeven moment reden we zelfs 75 km/u."

"Toen Roelandts als laatste overbleef, versnelde hij nog en had ik zelfs even moeite om hem te volgen. Maar het is toch gelukt om het af te maken."

"Ik vind dit een leuke koers", zegt Debusschere, "ook al omdat het elk seizoen goed loopt voor mij in september en oktober. Ik was vorig jaar vier keer tweede in de Eurométropole en daarom ben ik blij dat het nu wel eens bingo is."

"Misschien trekken we voor het klassement de kaart van Roelandts, ofwel mikken we op een tweede ritzege. Alles is nog mogelijk. Er komen nog schitterende koersen aan zoals Parijs-Tours. Ik wil nog een mooi einde aan het seizoen breien."

sporza.beMisschien ook interessant: