Wielerminnend België maakt zich op voor de Ronde van Vlaanderen. Björn Leukemans was de afgelopen dagen ziek en heeft daarom zijn ambities voor de Ronde wat moeten terugschroeven. "Ik heb een superdag nodig", zegt hij aan Sporza.

"Ik heb net voor de Brabantse Pijl wat slijmen gekregen en daarna is zich dat gaan vastzetten", vertelt Leukemans aan Sporza. "Bovendien kreeg ik ook nog wat keelpijn Daarom dat ik toch maar antibiotica heb genomen. Momenteel gaat het dan ook al een stuk beter."

"Om de Ronde te winnen, moet je wel 100% zijn. Als ik voel dat ik niet top ben, gebruik ik de Ronde om mijn conditie aan te scherpen voor de volgende koersen", zegt de Vacansoleil-renner. "Of mijn ploeg sterk genoeg is om mij zondag te helpen? Uiteindelijk moet je het zelf doen in de Ronde van Vlaanderen. Op de Muur van Geraardsbergen maakt het niet uit of je nog ploegmaats hebt. Daar rijden de sterksten weg van de rest."

"Het is nog maar de tweede keer dat ik in de Ronde start om de finale te rijden", merkt Leukemans op. "Het is natuurlijk een hele mooie koers. Dat komt vooral door de talrijke fans."

"Wat mijn ambitie is? Ik wil de finale rijden en liefst in de top tien eindigen. Tom Boonen, Flippo Pozzato en Haussler zijn de favorieten. Ik ben een outsider, samen met een pak andere renners. Als ik wil winnen zal ik wel een superdag nodig hebben. Ik hoop dat ik zondag mijn benen niet voel, dan maak ik een kans. Ik start wel altijd om te winnen en niet om tweede te worden. Het ideale scenario? Dat Boonen en Pozzato plots krampen krijgen op de Bosberg. Want die twee moet je sowieso kwijtspelen."

sporza.beMisschien ook interessant: