Jürgen Roelandts kan al een streep onder zijn voorjaar trekken. De renner van Silence-Lotto blijft met zijn rug sukkelen en moet twee weken rusten.

Roelandts kwam in Dwars door Vlaanderen (25 maart) ten val een blesseerde zich aan zijn rug. De rugpijn bleef sluimeren en er werd bijkomend onderzoek verricht. "Bleek dat er een klein breukske was in een uitsteeksel van een wervel", vertelt Roelandts. "Het is heel klein, maar wel pijnlijk. Als ik er op val, zou ik er een maand of drie last van hebben."

De Belgische kampioen moet nu twee weken relatieve rust inpassen. "Ik mag nog wel rustig fietsen, maar mag er geen kracht op zetten of aan mijn stuur trekken. Ik denk dat ik op 5 mei weer in competitie kan komen, in de Vierdaagse van Duinkerke."

Hoe ontgoochelend is dit? "Het is wel een beetje een domper, maar er zijn ergere dingen. Ik kan het wel relativeren. Jammer dat ik mijn trui niet wat meer heb kunnen tonen in het voorjaar. Maar ik zal nu mijn accenten wat moeten verleggen en proberen voor juni nog iets te laten zien."

sporza.beMisschien ook interessant: