Peter Sagan heeft de tweede rit in de Tour gewonnen. Een indrukwekkende Jasper Stuyven kon ei zo na een vroege vlucht afronden, maar werd op 450 meter van de aankomst gegrepen. Sagan snelde meesterlijk naar de zege en de gele trui. Greg Van Avermaet was beste Belg op de 8e plaats. Jasper Stuyven krijgt als troostprijs de bergtrui. Alberto Contador verloor vandaag 47 seconden.

Ook de tweede etappe speelde zich volledig af in Normandië. Meteen na het startsein kozen vier renners het hazenpad. Stuyven, Voss, Benedetti en Breen kregen meteen de zegen van het peloton en fietsten een maximale voorsprong van 6'30" bij elkaar.

Even was er opschudding in het peloton toen bij een valpartij enkele grote namen tegen het asfalt smakten. Rodriguez, Kittel, Tony Martin en - net als gisteren - Contador waren bij de slachtoffers, maar iedereen kon zijn weg vervolgen.

Daarna leek het peloton in slaap te sukkelen. Met nog 20 kilometer voor de boeg hadden de vluchters nog altijd een voorsprong van 3 minuten. In het peloton schrokken de ploegen van de favorieten dan toch plots wakker.

Stuyven, al de hele dag de motor van de ontsnapping, zag de bui hangen en liet zijn gezellen achter. Op de Côte de La Glacerie kwam onze 23-jarige landgenoot als eerste boven, wat hem de bolletjestrui opleverde.

Maar in de laatste kilometer moest Stuyven dan toch de duimen leggen voor het aanstormende peloton. Sagan zette als eerste aan. Alaphilippe snelde de wereldkampioen voorbij, maar die had nog wat extra kruit in zijn dijen en toonde zich de grote slokop: de ritzege, geel én groen. Van Avermaet raakte ingesloten en strandde op de 8e plaats.

Contador leek op de klim last te hebben van zijn twee tuimelpertes en verloor 47 seconden. Ook Porte zat in het kamp der geslagenen na materiaalpech op 4 kilometer van de streep.

sporza.beMisschien ook interessant: