De renners maakten een fraai spektakel van Parijs-Roubaix, maar over sommige fans, duidelijk met te veel alcohol op, op Carrefour de l'Arbre waren heel wat renners en volgers niet te spreken.

"Als ik eerlijk ben, dan moet ik zeggen dat het overwegend Belgische publiek zich heeft misdragen", zegt Bart Leysen, die de tweede volgauto van Katjoesja bestuurde. "Ze viseren de buitenlanders. Pozzato is bespuwd en met bier overgoten", zegt Leysen in Gazet van Antwerpen.

"Ook de auto's worden niet ongemoeid gelaten. Blijkbaar is het een sport geworden om de spiegels van de auto's te rukken. Maar wat doe je eraan?", vraagt onze landgenoot zich af. "Een alcoholverbod is weinig realistisch: ze brengen hun drank zelf mee. De enige oplossing die ik zie, is het plaatsen van dranghekken."

Net als zijn ploegleider klaagt ook Filippo Pozzato het gedrag van de fans aan. De Italiaan overleefde ternauwernood de passage op Carrefour. "In volle achtervolging op Boonen en Hushovd werd ik bespuwd en op een aantal volle bierbekertjes in mijn gezicht getrakteerd. Dat heb ik nog nooit meegemaakt en dat hoort helemaal niet thuis in volle finale van zo'n belangrijke koers."

Ook de "gewone" wielerliefhebber hekelt het gedrag van zijn "dronken" collega's. "Op de Carrefour zagen we de meest wansmakelijke dingen. Eén dronkemansboel was het", vertelde een Belgische organisator van een groepsuitstap. "Van in de voormiddag wordt er duchtig gedronken. Het kan niet anders of dat leidt tot baldadigheden en wangedrag. Ik begrijp dat renners en volgers daar moeite mee hebben."

sporza.beMisschien ook interessant: