Ex-veldrijder Bart Wellens (38) beleeft binnenkort zijn vuurdoop als ploegleider van Team Steylaerts-Verona. "Het is een nieuwe wereld voor mij, maar ik heb er wel heel veel zin in", zegt Wellens. Gianni Vermeersch is het uithangbord. "Ik krijg de kans om me als kopman te bewijzen en die kans wil ik grijpen."

"Ik ben precies zenuwachtiger dan toen ik zelf nog croste", vertelde Bart Wellens vandaag op de persvoorstelling van Team Steylaerts.

"Op de crossen kom ik nu terecht tussen de mannen tegen wie ik zelf gecrost heb: Nys, Albert en co. Het is een nieuwe wereld voor mij, maar ik heb er heel veel zin in."

Gianni Vermeersch, Braam Merlier en Marcel Meisen (Dui) moeten voor resultaten zorgen. "We brengen een competitieve ploeg aan de start van het seizoen", zegt Wellens.

"Op de eerste teamtraining werd meteen duidelijk hoe gedreven iedereen is. We willen ons als ploeg tonen in ons allereerste seizoen, met een paar uitschieters als het kan."

"Het zou mooi zijn als we het de wereldtop moeilijk maken op bepaalde momenten."

Gianni Vermeersch (23) moest, ondanks een lopend contract, opkrassen bij Marlux-Napoleon Games. "Bij deze ploeg wil ik me opnieuw tonen", zegt de West-Vlaming.

"Ik voel me nu frisser, heb niet te veel hooi op mijn vork genomen en de focus ligt op de winter. Ik hoop nu in het veld de vruchten te plukken van mijn goede voorbereiding. Ik krijg nu de kans om mij als kopman te bewijzen en die kans wil ik grijpen."

sporza.beMisschien ook interessant: