Na een valpartij in de Amstel Gold Race werden twee renners afgevoerd naar het ziekenhuis. Fränk Schleck kwam weg met een lichte hersenschudding hebben, Matthew Lloyd brak zijn bekken.

Fränk Schleck moest afgevoerd worden naar het ziekenhuis met een infuus en een verband rond zijn nek en zijn hals. Ploegmanager Bjarne Riis vergezelde de Luxemburger in de ziekenwagen. Volgens de Deen was Schleck wel de hele tijd bij bewustzijn.

De eerste berichten waren alarmerend. "Hopelijk heeft hij geen schedel- of wervelbreuk opgelopen", vertelde ploegdokter Piet De Moor aan Sporza tijdens de race. In het ziekenhuis werd echter alleen een lichte hersenschudding vastgesteld en wat kneuzingen. Schleck heeft niets gebroken. Hij mag zondagavond al het ziekenhuis verlaten en zou volgens zijn team woensdag de Waalse Pijl kunnen rijden.

Matthew Lloyd, de Australiër van Silence-Lotto, kwam ook niet ongehavend uit de val. "Hij heeft zijn bekken gebroken", vertelde manager Marc Sergeant aan Sporza. "Dit is doodjammer. Hij zal maanden out zijn. Niemand weet hoe de val is gebeurd. De teammaats zagen Lloyd plots van links naar rechts vliegen, alsof er iets ontplofte. Het kan een gesprongen tube zijn, of misschien raakte hij de stoeprand."

sporza.beMisschien ook interessant: