Tom Steels, ervaringsdeskundige in massasprinten, denkt het zijne van de gebeurtenissen in Turkije met Theo Bos. "Een sprint is gevaarlijk en mag niet nóg gevaarlijker worden."

"Het is heel moeilijk om zoiets vanaf afstand te beoordelen", zegt Tom Steels. "Je moet voorzichtig zijn als je er niet zelf bij bent, maar het lijkt er toch op dat Bos aan de trui van Impey trekt en dat is onaanvaardbaar."

"In een sprint moet je je handen aan je stuur houden. Alleen als waarschuwing mag een klein tikje."

"Als je niet doorkunt, kun je niet door en moet je remmen. Dan moet je wachten tot je wel doorkunt. Dit is geen manier van werken", zegt Steels tegen Sporza.

"Ik ken Bos toch als een man met een schitterende carrière. Hij is ook zeer verstandig."

"In de sprint zit je vol adrenaline en stress. Ik heb ook eens een stoot uitgehaald (Steels gooide in de Tour van 1997 met een drinkbus tijdens de sprint), ik weet wat het is. Maar mijn reactie is er één van ongeloof."

Moet Bos gestraft worden? "Hier niet op reageren is gevaarlijk", denkt Steels. "Dit mag niet opnieuw gebeuren, anders denken anderen dat dit mag."

"Eén maand schorsing zou niet slecht zijn. Een sprint is gevaarlijk en mag niet nóg gevaarlijker worden", weet de winnaar van negen ritten in de Tour de France.

sporza.beMisschien ook interessant: