Andy Schleck boekte in Luik-Bastenaken-Luik zijn eerste eerste overwinning in een klassieker. De vreugde was groot bij de Luxemburger. Bij Silence-Lotto was er tevredenheid over de prestatie van Philippe Gilbert, maar de grote zege blijft nog altijd uit.

"Ik heb deze overwinning verdiend", zei de nog altijd maar 23-jarige Andy Schleck.
"Ik ben echt supertevreden. Op de Valkenberg heb ik alles gegeven. Ik zag dat ik 100 meter had en ben dan maar vol doorgegaan", deed de Luxemburger zijn verhaal.

"Het team heeft in de achtergrond fantastisch gewerkt. Zonder mijn ploegmaats was dit niet mogelijk. Ik voelde me al de hele week goed. In de Gold Race hebben we de kaart-Kroon getrokken, in de Waalse Pijl werd ik tweede en vandaag win ik. Ik ben erg gelukkig. Ik vind Luik-Bastenaken-Luik immers de allermooiste klassieker."

Philippe Gilbert werd dit voorjaar derde in de Ronde van Vlaanderen, vierde in de Gold Race en nu ook vierde in Luik-Bastenaken-Luik. "Mooie ereplaatsen, maar ik had liever één keer gewonnen. Ik was goed vandaag. Ik weet dat ik op voorhand had gezegd dat ik zou afwachten, maar je moet op de fiets beslissen. Ik voelde me lekker op La Redoute en daarom ben ik vroeg aangegaan", zei Gilbert aan Sporza.

"Maar ik kreeg niet meer dan 45 seconden. Te weinig. Schleck was ongelooflijk sterk. Ik kon hem 300 meter volgen en moest lossen. Mijn seizoen is nog niet voorbij. Ik mik nog op het WK en de Ronde van Lombardije."

Silence-Lotto sluit het voorjaar af zonder een grote overwinning. Ploegleider Marc Sergeant maakt de balans op. "We waren ondermaats in een paar koersen. Dat zorgde voor een negatieve sfeer rond de ploeg", zegt Sergeant. "Maar we hebben ook enkele ereplaatsen behaald in grote wedstrijden, dus zó slecht was het niet."

"De jongste weken waren we duidelijk aanwezig en ook vandaag hebben we positief gekoerst. Maar je bent natuurlijk pas écht helemaal tevreden als je ook een klassieker wint", gaat Sergeant voort. "Maar het wielerseizoen is nog niet afgelopen."

Foto: Insidesport

sporza.beMisschien ook interessant: