Lucien Didier komt uit Luxemburg. Wielrennen was zijn passie en als schoonzoon van Bim Diderich wist hij wat hij daar mee kon bereiken. Hij maakte eerst zijn studie af (ingenieur electronica) en zette daarna een paar jaar vol in op wielrennen. Hij was de sterkste renner in Luxemburg maar hij zocht bewust de concurrentie in de zwaardere koersen in Belgie en Duitsland. Dat betaalde uit in successen en een aanbod in 1977 prof te worden bij IJsboerke. In 1978 werd hij gevraagd in de ploeg van Hinault. Voor Renault - Gitane zou hij 7 seizoenen rijden als luitenant van HInault, Villemiane en Fignon. De beschermde renners goed afzetten voor de finale. Hij startte 5 keer in de Tour, 2 keer de Vuelta en 2 keer de Giro en reed deze alle keren uit. Als prof won hij 10 keer waaronder zijn Ronde van Luxemburg want in die koers werden de rollen omgedraaid en reed de Renault ploeg voor hem. Zijn zoon Laurent is ook profrenner en rijdt voor Trek.