Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos winnen brons op de Tissot UCI Track Cycling World Cup in Minsk, Wit-Rusland

1 november 2019 - Roy van den Berg, Matthijs Büchli en Theo Bos wonnen het brons op de team sprint bij de Tissot UCI Track Cycling World Cup in Minsk, Wit-Rusland. Met een clubrecord van 43,018 bleven zij Frankrijk voor in de strijd om het brons.
Op de foto van BEAT Cycling Club/Drew Kaplan v.l.n.r. Mathijs Buchli, Theo Bos en Roy van den Berg.
In de kwalificatieronde reed BEAT een tijd van 43.401. Hiermee kwalificeerden Van den Berg, Büchli en Bos zich als vierde comfortabel voor de eerste ronde, waar de snelste acht landen in actie kwamen. In deze eerste ronde moest het team sprint team het opnemen tegen Duitsland, dat zich als vijfde gekwalificeerd had.

Om dit land te verslaan en een plek in de finale te bemachtigen moest de gashendel nog iets extra open getrokken worden. Met 43.280 werden de Duitsers ruim verslagen, maar in de andere heats reden het Nederlandse team en de Britten een snellere tijd, waardoor BEAT het in de strijd om brons op mocht nemen tegen Frankrijk.

De Fransen waren het hele toernooi al sneller dan Van den Berg, Büchli en Bos en dus ook favoriet in het onderlinge duel. Van den Berg opende echter razendsnel, waarna het Franse team in de tweede ronde nog heel dicht bij kon kruipen maar uiteindelijk niet opgewassen was tegen de ijzersterke laatste ronde van Büchli. De BEAT baanploeg kwam tot een tijd van 43.018, wat naast de bronzen medaille ook een nieuw clubrecord oplevert!