Opmerkelijk nieuws op de website van Mitsubishi-Jartazi. Frank Vandenbroucke zou zondag zijn comeback maken op het BK in Knokke. "Dat is een foutje", zegt teammanager Patrick Stallaert. "Frank Vandenbroucke is wegens familiale omstandigheden nog altijd in Italië. Hij zal zondag zeker niet meerijden", vertelt Patrick Stallaert aan Sporza.

Eind mei liet Frank Vandenbroucke weten dat hij half juni de draad weer wilde oppikken. Intussen zijn we eind juni, maar koersen doet Vdb nog altijd niet.

"Ik heb Frank regelmatig aan de lijn", zegt Patrick Stallaert. "Hij zegt dat hij traint en ik geloof hem, maar ik denk niet dat er van koersen nog veel in huis zal komen. We zijn ook niet van plan om hem onder druk te zetten. Misschien dat hij in het najaar nog enkele kermiskoersen zal rijden, maar meer wellicht niet. Onze overeenkomst loopt eind dit jaar af. Er komt geen verlenging, toch niet als wielrenner."

Frank Vandenbroucke keerde in het voorjaar terug naar Italië om zijn dochter te kunnen zien. Zijn contract werd niet verbroken, maar zolang Vandenbroucke geen koersen rijdt, staat hij niet op de loonlijst.

Sporza.beMisschien ook interessant: