Carlos Sastre beseft dat hem een erg zware opdracht wacht als hij zijn overwinning van 2008 wil herhalen. "De tijdrit van zaterdag zal meteen extreem belangrijk zijn."

"Na die tijdrit weten we direct wie de sterke mannen in deze Tour zullen zijn", blikt de Tour-winnaar van vorig jaar vooruit naar de start in Monaco.

"Mijn zege van vorig jaar was als een droom, maar heeft me niet veranderd", aldus Sastre. "Ik ben nog altijd samen met dezelfde vrouw en rijd nog altijd met dezelfde auto. Elke ochtend breng ik m'n kinderen naar school."

"Als renner ben ik wel geëvolueerd: meer ervaring, meer vertrouwen. Wie ik in deze Tour moet verslaan doet er niet toe. Armstrong, Evans of Contador: ze zullen er aan moeten geloven."

In mei eindigde Sastre nog vierde in de Ronde van Italië. Bovendien won hij in de laatste week twee bergritten. "Na de Giro trok ik naar de Alpen om er enkele Tour-ritten te verkennen. Ik heb er goed getraind."

Vorig seizoen won Sastre de Tour in de kleuren van CSC. Nu rijdt de Spanjaard voor het nieuwe Cervélo-team. "Vorig jaar was Frank Schleck de kopman, maar uiteindelijk won ik. Ik viel aan op Alpe d'Huez omdat dit in de ploegplannen paste om de Tour te winnen. Mijn fans waren in de zevende hemel, die van Frank en Andy Schleck waren iets minder blij."

"Na zeven jaar bij CSC had ik nood aan iets nieuw. Bij Cervélo hebben we de kans om iets mooi te bouwen en ik ben blij dat ik dit kan doen."

sporza.beMisschien ook interessant: