Gorik Gardeyn komt dit jaar niet meer in actie. Hij brak zijn schouderblad en enkele ribben in de eerste rit van de Eneco Tour.

De 29-jarige Gardeyn was een van de belangrijkste slachtoffers van de valpartij in de laatste meters van de eerste rit. Hij werd geraakt aan zijn rug en schouder en werd naar het ziekenhuis van Tielt afgevoerd.

In het ziekenhuis werd vastgesteld dat Gardeyn aan zijn rug vier of vijf ribben gebroken heeft en een breuk aan zijn rechterschouderblad heeft opgelopen.

Gardeyn had in het begin van het jaar in de Ronde van Turkije zijn sleutelbeen al eens gebroken. Bovendien wordt zijn aflopende contract niet verlengd.

Naast Gardeyn was Yoann Offredo (Française des Jeux) een van de grootste slachtoffers van de val. De Fransman werd ook aan zijn rug en schouder geraakt en ging ook naar het ziekenhuis van Tielt.

Maxime Vantomme (Katjoesja) kwam er met enkele kneuzingen van af, Sébastien Turgot (Bouygues Télécom) en Koen de Kort (Skil-Shimano) liepen kneuzingen en schaafwonden op.

sporza.beMisschien ook interessant: