Tyler Farrar (Garmin) heeft zijn tweede rit in de Benelux Tour gewonnen. De leider was in Brussel de snelste in een massaspurt. Nick Nuyens werd net voor de finish gegrepen. Wouter Weylandt was vierde, Tom Boonen tiende.

Het peloton maakte er een aangenaam kijkstuk van in de rit over meerdere hellingen uit de Ronde van Vlaanderen en liet de voorsprong van Haedo, Hayman, De Haes, Kangert en Roy niet te groot worden.

In een nieuw kopgroepje reden Weylandt en Boasson Hagen zich in de kijker, maar alles bleef steeds op een zakdoek.

Nuyens sprong 10 kilometer voor de streep weg en leek met twee ploegmaten (Tjallingii en Posthuma) in het achtervolgende kwartet op weg naar de zege in de straten van Laken.

Maar het peloton viel de Rabobank-renner op 200 meter van de finish nog op de nek. Farrar was weer de snelste. Hij klopte Goetarovitsj en Hagen. Weylandt werd vierde en eerste Belg.

De tweede sprint in deze Benelux Tour heeft Tyler Farrar een tweede overwinning opgeleverd. Het gaat crescendo voor de Amerikaan die in Gent woont.

"Ik geloofde niet meer in dat het een sprint kon worden. Na de Bosberg was mijn hoop weg. Ik heb dus geluk dat het nog een sprint werd, want ik bleef steeds in de wielen en maar wachten."

"Ik zat al van ver op kop en zat er in de laatste 50 meter door. Goetarovitsj naderde nog, maar ik had nog iets over voor een slotjump. Het gaat fantastisch met me: twee zeges, de leiderstrui en misschien vrijdag nog een kans op winst."

sporza.beMisschien ook interessant: