Na ritzege in de Benelux Tour is er lof voor Tom Boonen. "Dit is niet meer de zieke atleet van midden juli", klinkt het bij ploegleider Rik Van Slycke in Gazet van Antwerpen. "Deze zege bewijst dat Boonen weer op het goede spoor zit."

Tom Boonen won gisteren de rit met aankomst in Hasselt in de Benelux Tour. Het was zijn eerste overwinning in de nationale driekleur. Na een belabberde Tour lijkt Boonen de goeie vorm weer te pakken te hebben.

"Deze Boonen is niet meer te vergelijken met de zieke atleet van midden juli in Frankrijk", vertelt Rik Van Slycke (foto), de ploegleider van Quick-Step in de Eneco Tour.

"Toms proloog was al heel degelijk en de voorbije dagen zijn we hem blijven inpeperen dat Tyler Farrar te kloppen is. Niet dat Tom een twijfelaar is, maar het is niet meer dan menselijk dat elke nederlaag diep in je binnenste altijd wat knaagt."

"Het doet ons al deugd om hem weer op het podium te zien, dus moet je niet vragen wat dat bij hem teweegbrengt."

"Wat mij betreft, bewijst Tom met zijn ritzege wat voor een klasbak hij is. Half juli een zielig hoopje mens, een dikke maand later opnieuw strijdend in de spits. Enkel kampioenen kunnen dat."

"Boonen klopt met Farrar de snelste man van het moment. Dan moet je goed bezig zijn. Dit is mooi meegenomen met het oog op september", besluit Van Slycke.

sporza.beMisschien ook interessant: