Edvald Boasson Hagen heeft de zesde rit gewonnen. De jonge Noor van Team Columbia klopte de rest van het pak in een massaspurt. Dankzij de bonificatieseconden verstevigde hij bovendien zijn leidersplek, niet onbelangrijk voor de afsluitende tijdrit van morgen. Die laat Tyler Farrar, nochtans tweede, links liggen.

De rit van Genk naar Roermond kende het verwachte verloop. Voor de vlucht van de dag zorgden de Nederlanders Flens en Duyn en de Rus Serov.

Meer dan 4'20" kregen ze echter niet. De sprintersploegen hielden de teugels in handen en vielen de drie op vijf kilometer van de finish op de nek.

Quick-Step reed voor Weylandt (Boonen was niet meer gestart, red), Rabobank voor Brown en Liquigas voor Chicchi, maar het was Renshaw die Hagen perfect lanceerde.

Goss en Farrar strandden in zijn wiel. Goss protesteerde achteraf wel, want hij vond dat Hagen van zijn lijn was afgeweken.

Dankzij zijn tien bonificatieseconden kan Boasson Hagen met 25 seconden voorsprong op nummer twee Lars Bak aan de slottijdrit van 13 kilometer in Amersfoort beginnen.

Boasson Hagen kon al voor de zevende keer juichen dit seizoen. "En dat allemaal dankzij het sterke teamwerk. Renshaw deed het uitstekend", zei de Noor na de koers.

Hagen klopte Farrar, die al drie spurten won in deze Benelux Tour. "Hij had al genoeg gewonnen", zei Hagen. "Het is mooi dat ik hem kan kloppen."

"Het was ook heel belangrijk voor mij om bonificatieseconden te pakken met het oog op de tijdrit van morgen. Hopelijk kan ik mijn leiderstrui behouden, want ik won nog

Tyler Farrar gaat morgen niet meer van start in de Eneco Tour. De Amerikaan, die drie ritten won en vier dagen in de leiderstrui reed, was nochtans tweede op 21 seconden van Boasson Hagen.

Farrar wil zich de komende dagen voorbereiden op de Ronde van Spanje, die zaterdag in Nederland, in Assen, begint.

sporza.beMisschien ook interessant: