Tom Boonen komt zondag niet 100 procent aan de start van het WK wielrennen in Mendrisio (Zwi). De schaduwkopman van de Belgen heeft last van zijn onderrug, een gevolg van zijn valpartij in de Ronde van Spanje.

"Het heiligbeen (het grootste bot van de wervelkolom, red) zit scheef", vertelt Tom Boonen in Het Nieuwsblad. "En de blessure straalt uit naar mijn onderrug."

"Soms kan ik drie dagen pijnvrij rijden, maar daarna speelt het plots weer op. Ik heb de blessure al laten behandelen, maar de pijn komt altijd terug. Het is ook moeilijk, omdat het heiligbeen op zo'n onbereikbare plaats ligt."

Ondanks de blessure maakt Boonen zich geen zorgen. "In Mendrisio wordt het zondag gewoon alles of niks voor mij", weet Boonen. "Ik moet nog één dag goed zijn dit jaar. Dat moet toch lukken?

"In principe hoef ik ook niks te doen: gewoon aanklampen en geen trap te veel geven. Al weet ik natuurlijk wel dat dat al lastig zal zijn op dat parcours. Daarom heb ik absoluut geen problemen met het kopmanschap van Philippe Gilbert."

"Als ik me niet super voel of als de situatie het vraagt, offer ik me op. Dat verdient hij na dit jaar en dat heb ik ook gezegd. Het parcours in Mendrisio is een uitgelezen kans voor "Phil"."

sporza.beMisschien ook interessant: