Bart Wellens wil zaterdag graag zijn comeback maken in de WB-veldrit in Koksijde. Daarvoor is een Belgische selectie nodig en dat zorgde voor wrevel bij enkele collega's. Maar intussen hebben er twee afgehaakt, waardoor Jan Verstraeten nog alleen staat met zijn protest.

Jan Verstraeten geeft vanmiddag een persconferentie om zijn protest toe te lichten. Verstraeten heeft moeite met het startrecht voor Wellens, zonder dat die crossen heeft gereden.

Bondscoach Rudy De Bie nam Wellens al op in zijn voorselectie voor de WB-manche in Koksijde.

Telenet-Fidea-manager Hans van Kasteren reageert verbaasd op het protest. "Ik vind dit jammer. Het tijdperk Nys-Wellens heeft zoveel betekend voor het veldrijden dat Bart een kans verdient op dat niveau om renners te vervangen."

"Met alle respect voor Jan Verstraeten, maar hij heeft nog niet op WB-niveau gereden. Bovendien haalt Bart momenteel zeker het WB-niveau", verdedigt Van Kasteren zijn poulain.

Ook Rob Peeters en Dieter Vanthourenhout zouden Jan Verstraeten bijstaan op de persconferentie, maar haakten vanochtend af. Peeters: "Het is niet verstandig om er nu al tegenin te gaan."

Vanthourenhout: "Ik heb met Peeters gebeld en uiteindelijk moet je een selectie verdienen. Ik moet antwoorden met de pedalen."

sporza.beMisschien ook interessant: