Zaterdag in Koksijde reed Bart Wellens zijn eerste echte cross van het seizoen na zijn CMV-virus. Tom Steels zette mee het licht op groen. De ex-renner begeleidt de crosser met Powertec, een computerprogramma dat het lichaam leest. Hij is verbaasd over Wellens' snelle herstel. "Rond Nieuwjaar doet hij weer mee voor de top vijf."

Tom Steels legt uit hoe hij bij Wellens "Ik kwam bij Bart terecht via zijn arts en persoonlijke begeleider Peter T'Seyen. Ik ken hem nog van uit mijn Lotto-periode."

"T'Seyen gelooft in Powertec. Na het BK op de weg alarmeerde het programma ons al over de gezondheidstoestand van Bart", zegt Steels in Gazet van Antwerpen. "Uit een bloedanalyse bleek dat hij geplaagd werd door het cytomegalovirus."

Tien dagen geleden kreeg Wellens groen licht. "De analyses van Powertec lieten zien dat zijn vermogen weer toenam, zijn lichaam was weer wakker geworden."

Steels is verbaasd over het snelle herstel. "Nu ja, via Powertec leerde ik al hoeveel intrinsieke klasse in hem schuilgaat. Ik ken ook weinig renners die zo intens met hun job bezig zijn."

Wellens reed in Koksijde naar een hoopgevende 13e plaats. Wanneer is hij weer top? "Ik heb zijn nieuwe gegevens nog niet. Voorspellen is dus moeilijk, maar ik weet wel zeker dat hij de komende weken grote stappen vooruit zal blijven zetten, tenzij hij ziek wordt."

"Rond Nieuwjaar moet hij weer kunnen meeknokken voor een plek in de top vijf. Geef toe: wie had dat verwacht?"Misschien ook interessant: