De wielrenners van Landbouwkrediet en die van Quick-Step hebben vandaag het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad verkend. De mecaniciens van Landbouwkrediet kregen onderweg wel veel meer werk dan die van Quick-Step.

"Het parcours ligt er bijzonder slecht bij", zegt Landbouwkrediet-ploegleider Jef De Bilde. "We kwamen tal van putten en keitjes tegen en ook op de hellingen was het kommer en kwel. We reden met 18 renners en hadden maar liefst 11 bandbreuken."

"Hopelijk is het zaterdag mooi weer, anders gebeuren er drama's. We zijn gemotiveerd om een knalprestatie neer te zetten, met Bert De Waele als onze uitgesproken kopman."

Ook Quick-Step heeft dinsdag de Omloop verkend. Zij kwamen ook veel putten tegen, maar bij Quick-Step kreeg niemand een lekke band.

"Zaterdag gaan er zeker wel renners lek rijden die we daardoor niet meer zullen terugzien in de finale", zegt ploegleider Wilfried Peeters "De strenge winter maakte het wegdek slecht."

Speerpunten Tom Boonen en Sylvain Chavanel lieten de verkenning schieten. "Zij doen een extra lange training in warmere oorden. Ze kennen de heuvels hier ook al goed natuurlijk. En we gebruiken de oortjes om hen in koers te zeggen waar de putten in de weg zijn."Misschien ook interessant: