Jurgen Roelandts is zaterdag met rugklachten uit Parijs-Nice gestapt. "Uit voorzorg", zegt de renner van Omega Pharma-Lotto. "Het Vlaamse voorjaar is belangrijker." Jurgen Van den Broeck voelt zich al beter en Leif Hoste heeft last van een kleine hernia.

"Ik heb al twee dagen last links onderaan mijn rug. Ik denk dat het komt door de zware transfer die we donderdag met de auto moesten doen. De pijn trekt door tot in mijn hamstrings. "Ik kon nog wel doorrijden, maar voor wie of wat?", zegt Jurgen Roelandts in Het Nieuwsblad.

De ex-Belgische kampioen hoopt op een snel herstel. "Ik heb me al laten behandelen en hoop dat het met twee dagen rust voorbij is."

De zieke Jurgen Van den Broeck, ploegmaat van Roelandts, voelt zich intussen wel beter. "Het slijm in mijn luchtwegen lost en het gaat elke rit beter, al is dit een koers om rap te vergeten."

Leif Hoste ging onder de scanner in Aalst. "De specialist had het over een kleine hernia die Leif vooral last bezorgt als hij z'n lichaam plooit", zegt teammanager Marc Sergeant. "Hij krijgt maandag een behandeling en we hopen dat het daarmee voorbij is. Werkt de behandeling, dan rijdt hij woensdag Nokere."

sporza.beMisschien ook interessant: