Fabian Cancellara heeft de E3-Prijs gewonnen met een versnelling in de slotfase. "Ik mocht de sprint niet afwachten", vertelde de Zwitser. Tom Boonen maakte een scherpe indruk, maar moest zich toch gewonnen geven. "Ik voelde me nochtans sterk", luidde het.Fabian Cancellara was dolgelukkig. "Ik ben zeer blij met deze grote overwinning", sprak de Zwitserse kampioen.

"Ik viel voor de Taaienberg, gelukkig was het zonder erg. In de finale wilde ik wel sneller aanvallen, maar dat ging niet omdat de wind op kop stond. Ik bekeek Boonen en Flecha en dacht: "Ik mag de sprint niet afwachten, want Tom zal sneller zijn." Ik moest pokeren en ben versneld toen de ploegleider dat zei."

"Het is me gelukt. Ik rijd al jaren in België, maar ik kon hier nog nooit een klassieker winnen. De Ronde van Vlaanderen? Dat is mijn grote doel in 2010."
"Ik dacht te kunnen winnen, maar dat vreemde bochtje op het einde heeft me de das omgedaan", reageerde Tom Boonen na de koers bij Sporza.

"Het was een enorm mooie koers met de beste drie renners van de dag voorin. Beter kun je niet wensen. We zaten in de finale alledrie "piepedood". Toen Cancellara versnelde, schrok ik daar niet van. Ik ging achter hem aan en wilde de laatste bocht aan de binnenkant nemen."

"Dat lukte echter niet, ik moest naar de buitenkant en had 15 meter achterstand. Ik reed een spurt om vijf meter terug te nemen en ontplofte totaal. De vogel was gaan vliegen, ik voelde me nochtans sterk", zei Boonen.

sporza.beMisschien ook interessant: