Filippo Pozzato komt zondag niet aan de start van de Ronde. "Het is afgelopen nacht nog erger geworden met zijn buikgriep", zegt Bart Leysen, een van Pozzato's ploegleiders bij Katjoesja. "Morgenvroeg keert hij terug naar Italië."

Filippo Pozzato was samen met Tom Boonen en Fabian Cancellara de topfavoriet om Vlaanderens mooiste te winnen. Maar de Italiaan haakte vanochtend definitief af, na overleg met zijn ploeg. Hij heeft buikgriep.

"Filippo lag gisteren een hele dag in bed, maar het beterde niet. Integendeel, het werd nog erger", vertelt Bart Leysen van de Katjoesja-ploeg aan onze redactie. "Vanochtend besliste hij om definitief de handdoek te gooien."

Pozzato heeft ook koorts. "Die is nu wat gezakt, maar afgelopen nacht heb ik geen oog dicht gedaan", zegt de Italiaan zelf aan de Gazzetto dello Sport. "Ik kan niets eten en fysiek ben ik een wrak. De dokter heeft me aangeraden om niet te koersen. Zondag fit raken, was onmogelijk."

"Dat virus zou over enkele dagen uit mijn lichaam moeten zijn. Nu rest mij enkel nog Parijs-Roubaix, zondag over acht dagen. Daar mik ik nu op."

Bij Katjoesja zetten ze nu alles op Sergej Ivanov, die ook ziekjes was de voorbije dagen. "Maar die start zondag zeker", zegt Leysen tot slot. "Hij is nu onze kopman."

sporza.beMisschien ook interessant: