Björn Leukemans is aan een sterk voorjaar bezig. De kopman van Vacansoleil is de laatste weken een vaste klant in de top 10. "Maar ik had al meer op het podium moeten staan", vindt Leukemans, die een aanbod heeft van een grote naam. "Ik zeg niet wie."

Leukemans is vandaag een kanshebber op de zege in de Brabantse Pijl. "Ik weet niet of ik al hersteld ben van Roubaix. Maar ben ik fit, dan doe ik mee. Anders is het een training voor zondag", zegt hij in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Vorig jaar werd hij vierde in een sprint die gewonnen werd door Anthony Geslin.

"Sowieso primeert de Amstel Gold Race. Ik wil er extra punten pakken voor de UCI-ranking om zo de top tien binnen te sluipen." Leukemans staat nu zestiende.

De Belg voelt zich goed bij Vacansoleil. "Ik ben eeuwig dankbaar dat ik bij de ploeg mijn tweede carrière kon lanceren", zegt hij. "Al sta ik er nu te vaak alleen voor."

"Volgende week zit m'n zaakwaarnemer om de tafel met Vacansoleil. De ploeg wil langer doorgaan met me. Maar ik ben ook door een grote renner gevraagd om voor hem te rijden. Maar ik zeg niet wie."

"Ik zou dat niet erg vinden. Nuyens en Devolder hebben ook hun koersen gewonnen naast Tom Boonen."

"Die stuurde me trouwens zondag nog een sms: "Merci om mee te werken". Zoiets betekent veel voor mij."

Björn Leukemans was zondag in Parijs-Roubaix de laatste renner die een ontketende Cancellara kon volgen.

"Jammer dat ik zo snel moest lossen. Ik was van plan om hem na de kasseistrook te vragen om me nog wat mee te nemen", zegt Leukemans. "Dan was ik tweede geworden." Nu werd hij zesde.

sporza.beMisschien ook interessant: