De Nederlander Lars Boom komt op 3 juli zo goed als zeker aan de start van de proloog in de Tour de France. Ook vier andere renners bij Rabobank zouden hun uitnodiging voor de Tour al in de bus gekregen hebben.

De Telegraaf meldt vandaag dat vijf renners van Rabobank nu al zeker zijn van deelname aan de Tour de France. Robert Gesink (Ned), Denis Mensjov (Rus), Laurens ten Dam (Ned) en Juan Manuel Garate (Spa) mogen op beide oren slapen. En ook Lars Boom (Ned) zou zeker zijn van een selectie.

De Tour de France gaat dit jaar van start in Nederland. En in de bijna negen kilometer lange proloog in de buurt van Rotterdam moet Lars Boom meteen kunnen meestrijden voor de eerste gele trui.

In Parijs-Nice van vorige maand bewees de Nederlander van Rabobank dat hij dit aankan, hij won er de proloog over acht kilometer. Boom liet er tijdritspecialisten als Alberto Contador (Spa) en David Millar (Sch) achter zich.

Vorig jaar reed Boom met de Ronde van Spanje zijn eerste grote ronde. Boom maakte er indruk door onder andere de 15e etappe op zijn naam te schrijven.Misschien ook interessant: