Het knappe voorjaar van Björn Leukemans heeft interesse opgewekt. "Een toprenner wil me in de ploeg", zei hij woensdag. Wie dat was, hield hij verborgen, maar het zou wel eens Katjoesja-kopman Filippo Pozzato kunnen zijn.

Het is nog onduidelijk of Pozzato de (enige) topper is die al met de 32-jarige Björn Leukemans sprak, maar zeker is wel dat Katjoesja de Belgische renner op zijn lijstje staan heeft.

"Wie in alle Vlaamse topkoersen top tien haalt, heeft progressie gemaakt", zegt Jef Braeckevelt, de adviseur van Katjoesja in Het Laatste Nieuws. "Leukemans is de revelatie van het voorjaar."

"Katjoesja-manager Tchmil vroeg me al om te informeren bij de manager van Leukemans. Dat zal ik eerstdaags doen", zei Braeckevelt in de marge van de Brabantse Pijl.

Hilaire Van der Schueren, ploegleider van Leukemans bij Vacansoleil hoopt dat zijn renner niet vertrekt. "Ik denk dat Leukemans zijn loopbaan bij ons zal afsluiten."

"Samenblijven is alvast zijn en onze bedoeling. Hij heeft trouwens nog een contract voor volgend jaar en daarin is geen opstapclausule. We gaan binnenkort wel eens om de tafel zitten en z'n contract openbreken en verbeteren", zegt Van der Schueren.

sporza.beMisschien ook interessant: