Deze namiddag heeft Philippe Gilbert nog eens met de pers gesproken, een dag na zijn overwinning in de Amstel Gold Race. Hij had het vooral over zijn ambities. Hij wil de nummer 1 worden en zijn palmares uitbreiden, zeg maar vervolledigen.

De eerste plaats op de UCI-ranking wordt Gilberts project voor de komende weken. Met het oog daarop heeft Gilbert de Ronde van Romandië aan zijn programma toegevoegd.

"Ik heb er met ploegleider Damiano over gepraat en die zei me dat het parcours binnen mijn mogelijkheden ligt. Daarom ga ik na Luik-Bastenaken-Luik met volle overtuiging naar Romandië." Na Romandië last Gilbert wel een korte rustperiode in.

"Ooit wil ik de nummer 1 op de UCI-ranking zijn", zei Gilbert. "Vorig jaar pakte ik daar net naast, omdat ik te ver eindigde in Romandië. Dit jaar wil ik daar de top 10 halen om mijn droom te realiseren."

Gilbert stelt zichzelf nog andere hoge doelen. "Het is mijn betrachting om elke klassieker minstens één keer te winnen. Ik heb dus nog werk voor de boeg."

"Wat me sterkt, is het besef dat ik ze bijna allemaal gereden heb met winstkansen, op uitzondering van Roubaix. Maar ooit wil ik de Hel rijden. Buiten Cancellara zag ik daar alleen renners waar ik mijn voet naast kan zetten."

"Het WK in Australië is ook een groot doel. Ik zal het parcours niet vooraf zien, maar we hebben wel een simulatie gemaakt. Donderdag bekijk ik hoe mij daarop zal voorbereiden", zei Gilbert.

sporza.be



Misschien ook interessant: