De Spanjaard Carlos Sastre is de enige renner uit de top vijf van vorig jaar die zaterdag aan de start staat van de Giro. "Ik ben nu top", zegt hij. Tweevoudig winnaar Gilberto Simoni wil in zijn favoriete wedstrijd een laatste buiging in stijl maken.

Carlos Sastre heeft zich, bijna naar gewoonte, nog niet veel laten zien dit jaar.

"Ik had een slechte winter, maar ik heb mij nauwgezet aan mijn schema gehouden. Dat moet ervoor zorgen dat ik hier top ben. Ik voel me fris en sterk", zegt Sastre.

"Het is inderdaad een uitgelezen kans voor mij om deze Giro te winnen. Maar de concurrentie is toch nog altijd stevig, met Evans, Vinokoerov, Basso en Wiggins", zegt de Spanjaard die in 2008 de Ronde van Frankrijk won.

"Na een mislukte Tour wil ik weer vanaf nul beginnen. De Giro lijkt me hiervoor ideaal.

Tweevoudig Giro-winnaar Gilberto Simoni wil in stijl afscheid nemen van zijn favoriete wedstrijd. "Er is geen druk, alles is mogelijk", zegt de 36-jarige Italiaan.

"Ik kan alles vanaf een afstand gadeslaan. Ik ben niet gefocust op de eindzege, er zijn zoveel andere manieren om waardig afscheid te nemen. Zolang het maar een hoogtepunt in mijn boek is."

Simoni won al twee keer op de mythische Zoncolan, een berg die nu weer op het parcours ligt. "Een derde zege zou het einde zijn", zegt de Lampre-renner. "Ik droom niet van het onmogelijke, maar ik hou wel van die berg. Mijn fans staan nu al te wachten op mijn passage."

sporza.beMisschien ook interessant: