Wereldkampioen Cadel Evans (BMC) heeft de zevende rit gewonnen in de Ronde van Italië. De Australiër was de sterkste in een waanzinnige etappe in de regen over onverharde wegen. De Kazak Aleksandr Vinokoerov neemt opnieuw de leiderstrui over van Vincenzo Nibali.

In de etappe van Carrara naar Montalcino moesten de renners in de finale ongeveer 20 kilometer onverharde wegen verteren, met steile stukken tot 16%. En daar kregen de renners nog regen bij ook. Onze ploeg in Italië verkende de etappe en zag dat het zwaar zou worden.

Veel renners waren met de daver op het lijf aan deze zevende rit begonnen, maar niet zo Rick Flens en Niki Sørensen. De Nederlander en de Deen hoopten dat net als de voorbije dagen een vlucht zou standhouden, maar snel werd duidelijk dat dat niet zou lukken.

Een val van Nibali luidde de chaotische slotfase in. Op de zanden kiezelwegen waren Evans en Vinokoerov de beteren. Cunego, Pinotti en Arroyo klampten aan. Evans won de eindsprint vanaf de kop. Vinokoerov neemt de roze leiderstrui weer over van Nibali.

Basso verloor veel tijd, de eindwinnaar van 2006 kon het tempo niet aan. Marzio Bruseghin, die vorig jaar negende werd, kwam niet meer aan de start. De Italiaan had in de eerste week al veel tijd verloren.

sporza.beMisschien ook interessant: