Jürgen Roelandts start volgende maand voor het eerst in de Ronde van Frankrijk. "Ik kijk er geweldig naar uit, maar ik hou wel de voetjes op de grond. Er kan nog vanalles fout gaan", zegt de renner van Omega Pharma-Lotto in Het Nieuwsblad.

De Dauphiné staat voor Roelandts helemaal in het teken van zijn grote Tourdebuut. Roelandts sukkelde voor de Dauphiné wel tien dagen met een darminfectie. "Die is hopelijk van de baan, want in de Dauphiné red je het niet als slappe vod. Maar mentaal zit ik fris."

"Ik hou wel de voetjes op de grond, hoor. Ik sta nog niet aan de start, want er kan nog vanalles fout gaan. Maar als de voorbereiding verder op wieltjes loopt, ben ik er straks bij en dat vormt al een grote voldoening."

"Ik ga ervan uit dat het in eerste instantie afzien wordt, maar ik kijk er geweldig naar uit. Het wordt zwaar, maar alleen de Belgische toppers krijgen een startbewijs voor de Tour", zegt de renner van Omega Pharma-Lotto. "Mijn selectie betekent dat ik me liet gelden in het voorjaar en vormt ergens een beloning. "

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­"De Tour is toch het grootste dat er bestaat in de wielersport", zegt Roelandts. "Je start met 200 steengoede renners en ik hoed me voor prognoses."

"Afhankelijk van de conditie kan ik me mengen in een vlucht of werken voor de ploeg. Een Tourrit winnen is als een klassieke zege. Er wordt dus elke dag gevlamd, maar elke dag krijg je ook wel de kans om je in de kijker te rijden."

sporza.beMisschien ook interessant: