Net voor de Ronde van Zwitserland heeft Fabian Cancellara, die de rittenkoers vorig jaar won, weer vragen gekregen over de kleine motor op sommige fietsen. De Zwitserse krachtpatser ontkent dat hij bedrog pleegde. "Ik heb een motor. In mijn lijf", klinkt het.

Fabian Cancellara domineerde het voorjaar met zeges in de de E3-Prijs, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. De laatste weken gingen er geruchten rond dat de Zwitser een motortje op zijn fiets zou hebben gemonteerd.

"Ik weet op welke manier ik m'n koersen win", zei Cancellara. "Ik heb inderdaad een motor, maar dan eentje in m'n lijf. Dat is de sterkste die je je kunt indenken. De laatste tien jaar tonen aan dat ik geen andere motor nodig heb."

"Het is frustrerend dat deze verhalen over mij blijven opduiken, maar dat is het leven."

Toen journalisten extra vragen stelden, zei Cancellara: "No comment. Het is afgelopen, ik wil er niets meer over kwijt. Respecteer dat."

Bjarne Riis, ploegleider van Cancellara, zat naast zijn renner toen die de media te woord stond. "Die video op youtube is vals. Het is een montage. De reactie van de media is absurd."

sporza.beMisschien ook interessant: