Quick-Step wil de gele leiderstrui van Sylvain Chavanel niet zo maar te grabbel gooien. Wilfried Peeters: "Het zal niet makkelijk zijn, maar we willen de afstand zo klein mogelijk houden."

"Ik denk dat de favorieten vandaag willen toeslaan", zei Wilfried Peeters van Quick-Step zondagmiddag voor de start van de achtste etappe.

"Ik verwacht vooral Andy Schleck en Cadel Evans in de strijd voor de gele trui. Wij zullen het geel van Sylvain Chavanel alvast proberen te verdedigen."

"Het zal niet makkelijk zijn, maar we willen de afstand zo klein mogelijk houden. Kevin Seeldraeyers moet Chavanel in een goeie positie op de slotklim krijgen."

Ook Dirk Demol van RadioShack denkt dat vandaag de eerste schermutselingen tussen de grote namen kunnen losbreken, maar predikt voorzichtigheid.

"Met de wetenschap dat de Pyreneeën heel zwaar worden, zou het dom zijn om nu al blind aan te vallen. Maar als we een kans zien, zullen we die grijpen."

"De Col de la Ramaz (de eerste van twee cols van eerste categorie vandaag, red) is de zwaarste klim. Ik verwacht eigenlijk wel wat vuurwerk, zeker nu de rustdag in zicht is."

sporza.beMisschien ook interessant: