Anthony Charteau start woensdag in de bolletjestrui. Dat leek het bezit van Jérôme Pineau, maar dankzij de dubbele punten op de Col de la Madeleine snoepte de renner van BBox de trui af. "Het wordt een mooie strijd met Pineau", denkt Charteau.

Anthony Charteau heeft evenveel punten als Jérôme Pineau van Quick-Step. Ook woensdag zijn er veel punten te verdienen. "Maar ik zal mijn hele ploeg niet optrommelen om die trui te verdedigen", zegt Charteau.

"Ik had dinsdag mijn zinnen gezet op de ritzege, die bolletjestrui is een mooie troostprijs", zegt Charteau. "Maar ik sloeg een beetje in paniek toen Schleck en Contador aansloten."

"Het wordt een mooie strijd met Pineau. Hij is erg sterk op die kleine klimmetjes, ik zal moeten proberen om op de grote cols in de Pyreneeën punten goed te maken."

Charteau hoopt dat het zo warm blijft. "Ik kom goed uit de verf in de hitte, Ik heb ook al gewonnen in Azië en Afrika. Ik bid alvast niet om verkoeling. Van mij mag het tot het einde van de Tour warm blijven."

sporza.beMisschien ook interessant: