De Spanjaard Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne) heeft in eigen land de Clasica San Sebastian gewonnen. In de spurt klopte hij Vinokoerov en Sastre.

Luis Leon Sanchez was samen met Aleksandr Vinokoerov en Carlos Sastre weggereden in de afzink van de Jaizkibel.

In de straten van het Baskische San Sebastian probeerde Vinokoerov zijn metgezellen te verschalken. Sastre moest eraf, maar kon nog terugkeren omdat Vinokoerov en Sanchez elkaar aan het beloeren waren.

Vinokoerov begon de spurt van ver op kop, maar Sanchez kon aanklampen en passeerde de Kazak in de laatste meters.

De koers werd gekleurd door een vroege vlucht met drie: Xavier Florencio, Jorge Montenegro en Pierre Cazaux. Ze fietsten een maximale voorsprong van acht minuten bij elkaar. Maar al tijdens de eerste beklimming van de Jaizkibel kwam alles weer samen.

De koers werd beslist bij de tweede doortocht op de Jaizkibel. Net voor de top trok Luis Leon Sanchez door. Vinokoerov en Sastre konden aansluiten en de drie reden naar de finish.

Een groepje met onder meer Samuel Sanchez, Robert Gesink en Joaquim Rodriguez probeerde nog wanhopig de kloof te dichten, maar ze kwamen niet dichter dan 20 seconden.

In de spurt om de vierde plaats won Zubeldia. Greg Van Avermaet werd eerste Belg, op de 11e plaats. Andy Schleck stapte na 120 kilometer van de fiets.

sporza.beMisschien ook interessant: