Willy Van Driessche

  

Voornaam:   Willy
Achternaam:   Van Driessche
Nationaliteit:  België
Geslacht:  
Leeftijd:   81 jaar
Geboortedatum:   01-11-1940

slider image slider image slider image

Voornaam:   Willy
Achternaam:   Van Driessche
Nationaliteit:  België
Geslacht:  
Leeftijd:   81 jaar
Geboortedatum:   01-11-1940

 

 Bevoegdheden


Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenMemo(s)

Willy Van Driessche
Geboren: Berlare 01-11-1940
Ploegen
1962 Wiel's - Groene Leeuw (België)
1963 Wiel's - Groene Leeuw (België)
1964 Mercier - BP - Hutchinson (Frankrijk)
Willy Van Driessche begon te koersen op 15 - jarige leeftijd. Hij fietste dagelijks naar Gent om als bakkersgast met de triporteur te bestellingen te leveren en ondervond dat hij wel redelijk goed kon fietsen. Als beginnend renner en met goede resultaten kon hij zich aansluiten bij de Gentse Velosport. In 1958 won hij vijf koersen,
In 1959 won hij er vier koersen waaronder de 5de rit In de ronde van Namen, Velaine - Saint-Gérard in de spurt tegen Lucien Vanderaerden , vader van Eric en was 5 de in de tijdrit waar hij meer dan 1’30” te laat aan de start verscheen. Trainingsmaten waren Eddy D’hollander en Frans Melckenbeeck..
Tijdens zijn legerdienst in 1960 kwam hij bijna nergens aan de start.
In 1961 won hij als liefhebber elf koersen nl. in Merchtem-Peizegem, St-Amands, Ophasselt, Schepdaal, Hekelgem, 2de rit Week-end Spadois, Zele, Kalken , Frasnes-lez- Buissenal, Lokeren en Waasmunster.


In 1962 werd Willy Van Driessche onafhankelijke bij de ploeg Wiel’s Groene Leeuw en won 8 koersen waaronder het Kampioenschap van Vlaanderen te Gits en mocht met de felbegeerde leeuwentrui huiswaarts keren. Hij was laureaat van Sportwereld regelmatigheidcriterium der Vlaamse provinciën 1962 en winnaar van de groene trui in de ronde van Frans – Vlaanderen

In 1963 won hij als onafhankelijke te Lochristi en tweemaal bij de profs te Eeklo en Wetteren.


Door toedoen van zijn boezemvriend en trainingsmakker Frans Melckenbeeck in 1964 liet Willy hij zich overhalen om voor de Franse ploeg van Mercier-BP-Hutchinson te rijden en behaalde meerdere ereprijzen.
In de wintermaanden werkte Willy bij Dynamec en werd in 1964 het slachtoffer van een werkongeval waarbij hij een blijvend letsel aan het oog opliep, zodat hij noodgedwongen een punt achter zijn veelbelovende loopbaan als profrenner moest zetten. Hij werd nadien postbode.
Willy nam in 1964 deel aan Parijs – Nice, Milaan San Remo en Parijs Roubaix waar hij lek reed in een sardineblikje, dat jaar zou hij ook deelnamen aan de ronde van Spanje maar door ziekte moest hij afzeggen.


jef Thielemans

Fotoalbum Willy Van Driessche

1964


  Afbeelding toevoegen