Fiorenzo Magni

  

Voornaam:   Fiorenzo
Achternaam:   Magni
Nationaliteit:  Italië
Geslacht:  
Werd:   91 jaar
Geboortedatum:   07-12-1920
Geboorteplaats:  Vaiano (Toscana), Italië
Overleden  19-10-2012
Plaats van overlijden  Monza (Lombardia), Italië

slider image slider image slider image

Voornaam:   Fiorenzo
Achternaam:   Magni
Nationaliteit:  Italië
Geslacht:  
Werd:   91 jaar
Geboortedatum:   07-12-1920
Geboorteplaats:  Vaiano (Toscana), Italië
Overleden  19-10-2012
Plaats van overlijden  Monza (Lombardia), Italië

 

 Bevoegdheden

Professional 1938 1940-1945 + 1947-1956De Krachtpatser van Monza: Hij vergaarde faam bij de afdalingen van cols.

MagninoDe Toscaan van VlaanderenDe kletskopDe man zonder haar die het nog kanDe witte wolfDe kolos van MonzaDe Derde ManDe Leerling van Aldo Bini


Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenBerichten

(0)

Memo(s)

Fiorenzo Magni was in 1949 de tweede niet-Belg die de Ronde van Vlaanderen wist te winnen (na Suter in 1923). Hij was tevens de eerste die deze wedstrijd drie keer na elkaar won.
Tony van Heteren
Fiorenzo Magni werd door zijn temperament de 'Leeuw van Vlaanderen' genoemd, niet enkel omdat hij drie opeenvolgende successen boekte in de moeilijkse Vlaamse klassiekers, maar omdat hij dat bijna alleen deed met zijn agressiviteit en zijn moed. Hij was een heel bekwaam renner, een goede finisher. Hij slaagde erin om de 'derde man' te zijn tussen de grote kampioenen Coppi en Bartali. Een ganse episode getuigt zijn enorme wilskracht: in de Giro d'Italia 1956. Een foto toont aan dat hij tijdens de beklimming van de San Luca di Bologna (tijdrit) enorme wilskracht had. Hij was gevallen tijdens de afdaling van de Volterra en brak daarbij het sleutelbeen. De dokter pakte hem helemaal in en hij vertrok toch nog. Hij slaagde er zelfs in om nog de tweede plaats te halen in het eindklassement van deze Giro.
In 1950, Magni had de gele leiderstrui in de Grande Boucle, maar moest opgeven in de etappe naar Saint Gaudens, elfde etappe. Nadat hij met de supporters had gesproken slaagde hij er zelfs in om de ganse ploeg uit de wedstrijd te laten verdwijnen. In zijn carrière heeft hij 109 successen behaald. na zijn carrière werd hij sportdirecteur van de nationale ploeg en is momenteel voorzitter van de Wielermuseium in Madonna del Ghisallo.
Antonio Giancane
Fiorenzo Magni è stato un campione dal grande temperamento, dotato un fisico atletico, armonioso ed aveva una bellissima posizione in bicicletta. La sua pedalata era possente ed il suo stile era espressione di potenza. Ha raggiunto il vertice della sua bella carriera vincendo nel 1948 e nel 1949 il Giro delle Fiandre. In quelle due occasioni la corsa era stata logica, combattuta ed alla fine Magni era risultato chiaramente il migliore. Anche nel 1950 Magni aveva vinto la corsa belga, ma lo sviluppo della gara era stato privo di logica, i corridori, contrariamente alle 2 precedenti edizioni, avevano, nel complesso, deluso.
Adriano Auguadri

Fotoalbum Fiorenzo Magni

1948

1952

1954

1956

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Afbeelding toevoegen