Peter Gödde

  

Voornaam:   Peter
Achternaam:   Gödde
Nationaliteit:  Nederland
Geslacht:  
Leeftijd:   73 jaar
Geboortedatum:   25-05-1950

slider image slider image slider image

Voornaam:   Peter
Achternaam:   Gödde
Nationaliteit:  Nederland
Geslacht:  
Leeftijd:   73 jaar
Geboortedatum:   25-05-1950

 

 Bevoegdheden

Professional 1980-1981

Uitslagen

Alle wedstrijden
Toon:

PloegenMemo(s)

Jaren lang een van de leiders van de Amstel Bier Ploeg van Herman Krot, maar als beroepsrenner, niet uit de verf gekomen. Een jongen die veel in zijn mars had, vooral gezien zijn kracht.
Albert Stofberg
Stond bekend om zijn enorm verzet van 56x12. Door de enorme kracht brak hij ieder seizoen regelmatig enkele frames. Won als amateur meer dan 100 wedstrijden waaronder heel wat klassiekers. Grootste prestatie als prof, zesde plaats in 1980 in Bourdeaux-Parijs.
Peter van Acker
Van de eerste wedstrijd af, dat ik hem zag was hij mijn favoriet.
Altijd in de aanval door de enorme krachten wist hij vele wedstrijden naar zijn hand te zetten en te winnen. Bij de amateurs was de Ronde van de Grauw zijn eerste op zeventienjarige leeftijd en mijn zijn dertigste de laatste. Gesteund oor een supportersclub van achthonderd man heeft hij internationale wedstrijden en aan selecties deelgenomen met een gemiddelde van zestien overwinningen per jaar komt hij op 178 criteriums, 11 klassiekers en 3 rondes bij de amateurs. Als beroepsrenners wat hij wou meemaken heeft Peter geen overwinningen kunnen halen. Door zijn hele wielerloopbaan heeft het gewicht – 105 kg – hem parten gespeeld bij het bergop rijden. Maar door zijn enorm karakter heeft hij toch een mooie erelijst bij elkaar gefietst en was hij enorm populair bij zijn supporters en bij de vrouwen.

Piet Van Dam

Fotoalbum Peter Gödde

1980

1981

 


  Afbeelding toevoegen